Ανακαλύψτε το Χορευτό Πηλίου.

Το Χορευτό είναι παραθαλάσσιος οικισμός του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και αποτελεί επίνειο της Ζαγοράς.

Στην πλατεία του χωριού, 300 μέτρα απόσταση από το διαμέρισμα, είναι η στάση του λεωφορείου που συνδέει το Χορευτό με την Ζαγορά και την πόλη του Βόλου πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Επίσης, τα μονοπάτια του βουνού συνδέουν το Χορευτό με την Ζαγορά. Στη Ζαγορά θα βρείτε την Βιβλιοθήκη, το μουσείο Ρήγα Φεραίου, τις πλατείες Αγίου Γεωργίου και Αγίας Κυριακής.

Τα καταστήματα προσφέρουν πολύ καλά προϊόντα και υπηρεσίες στους παραθεριστές.

Οι παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι οι εξής: Αγιοι Σαράντα, Αϊ Γιάννη, Νταμούχαρη στο λιμανάκι της οποίας γυρίστηκαν σκηνές της κινηματογραφικής ταινίας Mammamia, Μυλοπόταμος. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τα χωριά: Μηλιές σε υψόμετρο 250 μέτρα με το τραινάκι τον Μουτζούρη και τον σιδηρόδρομο που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα,τη Βυζίτσα σε υψόμετρο 500 μέτρα με την μαγευτική παραδοσιακή πηλορείτικη αρχιτεκτονική, την Μακρινίτσα σε υψόμετρο 600 μέτρα το «μπαλκόνι του πηλίου» κτισμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού. Τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα με τα 24 μοναστήρια πάνω στους ιερούς βράχους και την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια, το δεύτερο Αγιο όρος όπως τα λένε, συνεχίζουν την μοναστική παράδοση εδώ και έξι αιώνες περίπου.